Siste nytt:

3. juni 2018

Månedens bilde

Juli 2019

For om lag 6 år siden tok historielaget kontakt med Aust-Agder fylkeskommune, kulturavdelingen og fikk informasjon om eventuelle steder for fortidsminner i den nye E18 traseen mellom Arendal og Tvedestrand. Med de forundersøkelser som ble gjort besluttet Universitetet i Oslo å sette i gang arkeologiske undersøkelse. Vi fikk anledning til å følge utgravingene gjennom tre år og de omfattende resultatene er overlatt historielaget. Etter dette har laget inngått et utmerket samarbeide med Nye Veier og AF gruppen anlegg i to og et halvt år i anleggsperioden, og har fått anledning til å besøke anlegget hele tiden. I løpet av de ca 6 årene er det tatt nærmere 2000 bilder og av disse er over 900 arkivert. Dette gir en god oversikt over hvordan deler av veitraseen var før inngrep, under arbeide og ferdig resultat. Veien åpner 2. juli der historielaget er invitert.

Bilde viser veien syd for det nye Longumkrysset, der selve åpningsseremonien skal foregå.

Foto og tekst: Anders A. Engelskjønn

Klikk på bildet for å vise det i full størrelse.

Alle månedens bilder vil senere bli liggende under linken BILDER

Årbok 2018!

Austre Molands Historielags årsskrift nr. 18- 2018

er nå tilsalgs hos