Månedens bilde 2015

Desember 2015

Snøskjermer langsmed "postveien, riksvei 40" var et sikkert varsel om at vinteren nærmet seg. Vårt bilde er hentet fra Brekka der vindskjermene er montert av veivokteren på bakken ikke langt fra garasjen til Brekkenes. Disse vindskjermene skulle hindre at snøen som blåste over Brekkemyrene la seg i veien i store fonner opp mot garasjen til Brekkenes.

Foto utlånt av Ingrid Tveite

November 2015

Med november kommer ubønnhørlig lavere temperatur, og da er det godt å ha tørr ved å legge i "ommen".

Her er tidligere ordfører og bonde på Tveite i Moland, Anders J. Tveite, i ferd med kappsaga og vinterveden.

Bildet tilhører Ingrid Tveite

Oktober 2015
Austre Moland herredsstyre 1952 - 1955

Navn på alle medlemmene får du ved å vise bildet i full størrelse

September 2015

Riksvei 40, nå E18, gjennom Brekka.

Uthusene på nedsiden av veien er nå revet.

August 2015

Gunhildsbo

Flyfoto fra 1961

Juli 2015

Juli er bademåneden framfor noen.

Bildet er fra Eidet-området, tatt på 1960 tallet av Morten A. Klæb0, som bodde ved Rånakanalen, ikke langt fra der bildet ble tatt.

Juni 2015

Molendinger på strandvakt 1914

Første rekke fra venstre: Ommund Landbø, Ingvald Våland, Anders Johnsen Gunhildsbu, Jens Brekka og Torjus Skjævestad.

Andre rekke fra venstre: Torbjørn Flaten, Ole Karterød, Petter Harveland, Kristoffer Woie og lærer Nils Bonnevk.

Mai 2015
Vårt foto denne måneden er fra Krakstad i Myra. Isen er borte og hva er mer fristende enn å ta fram fiskestanga for å prøve fiskelykken. Hvem som prøver fiskelykken vet vi ikke, men kanskje noe drar kjensel, og kan gi oss et tips.
April 2015

Historielaget på tur.

Bildet er tatt på låvebrua i Syrdalen.

Foran fra v.: Astrid Weierholt, Gunnar Bjørndalen og Gunnar Lillevåje.

Bak ser vi tidligere leder av historielaget Bjørg Fløystad og Torleiv Aalvik.

Mars 2015

Dette er fra den gang det var hester i byen

Med bildet følger opplysninger om at det var en bonde fra Moland. Hesten tok ut, og her ser vi resultatet. Vi har ikke opplysninger om hvem bonden var, bare at det gikk godt med både mann  og hest.

Februar 2015

Vinteren er tiden for å hugge  ved for neste års forbruk, og få kjørt den heim på vinterføre.

Vi tror bildet er fra Myra, men om noen kan si hvem som er avbildet, er vi takknemlig.

Januar 2015

Billøp på isen

Både Øvre Longumvann (ved Nesheim skole) og Ytre Longumvann (Boråsfjorden) ble på 1950 tallet brukt som arena for billøp. Flere vintre var meget kalde og isene frøs til rekord tykkelse. Dette var meget populære billøp, og folk kom langveis fra for å se. Banen som bilene kjørte var brøytet, og oppe på brøytekantene sto folk i lange rekker.

Volvo PV 'en, som vi ser på bildet, kjøres av Tore Borg Noren