Månedens bilde 2014

Desember 2014

Førjulskonsert

Førjulskonsertene med lokale sangere og musikere er blitt tradisjon i Austre Moland kirke.

Her ser vi fra julekonserten 18. desember 2011.

Foto: Anders a: Engelskjønn

Snørydding

Vinteren står for døra og slår ikke alle solemerker feil vil det også komme snø. Om det ikke blir som på 1960 tallet, da dette bilde ble tatt, er ikke godt å si. Etter notater vi har fått er bildet tatt et sted i Myra, og tihører en større samling vi har fått til vårt arkiv etter journalist Morten A. Kløbo. Han bodde ved Rånakanalen, der Harebakken senter nå er bygd.

Bulldoseren som er i bruk er ikke lenger å se verken til snørydding eller anleggsvirksomhet.

November 2014

Kvinneforeningen i Brekka

Denne måneden velger vi et bilde av kvinneforeningen i Brekka. Bildet er fra en gang på 1950 tallet.  Tre personer er dessverre ikke blitt med på bildet (se 3. rekke i bakgrunnen), men viser et så stort antall av bygdas kvinner på denne tiden at vi velger allikevel å publisere bildet.

Navn på kvinnene finner du ved å klikke på bildet.

Oktober 2014

Elgjakt - Ottersland jaktlag

To stolte jegere ,  Torleiv Ottersland og Olaf Brovoll , med en stor elgokse liggende foran seg.

Foto: Historielagets arkiv.

September 2014

Under og etter andre verdenskrig var det stor mangel på bensin. Løsningen var da å kjøpe en ved-generator og montere denne på bilen. Veden - såkalt "generatorknott"- ble brent, og gassen ble ført inn i motoren som erstatning for bensin.

Vårt foto viser Rolf Mørland med sin lastebil påmontert ved-generator.

August 2014

Brekka Varehandel

Blidet er tatt utenfor Brekka Varehandel, og vi ser fra venstre: Anna Fløistad, datter til Dagny, Berta Knutsen, Karen Tobiassen og Torvald Knutsen

Juli 2014
Før siloens og runnballenes tidsalder måtte alt gress tørkes til høy for mat til ku, sau og hest. Gresset ble tørket på vollen, eller hengt på hesje. Var været ustadig var hesjing eneste utvei for å få tørt høy av god kvalitet. Det var vanlig å begynne slåtten etter St Hans og den varte som regel en måned, og derfor var juli den store slåttemåneden.

På bildet holder Hans Viga på med hesjing, antakelig omkring 1960.

Historielagets arkiv.

Juni 2014
Ferie med telt av gammel type.
Mai 2014

Longumvannet

Gammelt foto fra Longumvannet. Postkort tatt av P. M. Danielsen, og er sannsynligvis fra før 1940.

Huset til venstre er Harebakken, som nå er revet. videre ser vi Holmen i midten av bildet , med Gunhildsboveien i forkant.

Bildet er utlånt av Erling Johannessen.

April 2014

Våronn på Øvre Longum.

Den nysådde åkeren må tromles.

Gutten med cowboyhatt er Øyvind Olsbu, og hesten heter Borka.

Tiden antas å være tidlig i 50-årene.

Bildet tilhører Turid Olsbu. Fotograf ukjent.

Mars 2014
Det spøker på Longum

I programmet "Åndenes makt" på TV Norge , onsdag 12. mars 2014 kl. 21.30, kommer det er innslag fra Arendal Bilsenter (Longum Bilopphugning).

Thorleif Longum er omtalt i vår årbok fra året 2012.

Bildet er fra da Thorleif startet opp på Longum

Februar 2014

Myra skole 1896

Lærer Tønnes Hageland med sine elever.

Navn på flere av elevene finner du ved å klikke på bildet.

Januar 2014

Ruhagbakken.

Bildet viser Håkon Mørland i svevet.

- Historielagets arkiv