Månedens bilde 2013

Desember 2013
Austre Moland kirke

Flyfoto fra 1951 før utvidelsen av kirkegården, og med den gamle "snarveien" over kirkemyra.

Austre Moland Historielags arkiv.

November 2013

Magnus "Wolf" Larsen

New York mester i boksing, født på Tveite

Mer informasjon om Magnus Andreas Larsen Ros finner du her......

Oktober 2esember013

Brekka skole 1923 - 1924

Lærerinne Marthe Johanne Voje og lærer Arthur Andersen med alle elvene på Brekka skole i skoleåret 1923 - 1924.

Navnene på elevene finner du ved å klikke på bildet.

Bildet tilhører Terje Øigaren, og er nå i historielagets fotoarkiv.

September 2013

Fløystad

Bildet denne måneden er fra Fløystad, og viser gården til Marianne og Ivar Fløistad til venstre, og til høyre gården til Anne Ma og Erik Fløystad.

Flyfotoet er tatt av Widerøe i 1951.

At bygningene ble bygget tett sammen, slik som på Fløystad, ser vi mange steder i bygda vår.

August 2013

Arkeologer søker i Sagene-området.

I hele den nye E18-traseen med sideveier, som er under planlegging mellom Arendal og Tvedestrand, foretas nå såkalte "stikk" for å bekrefte eller avkrefte om det er gjenstander fra forhistorisk tid i området.

I Sagene-området er det gjort mange funn av historisk betydning, og hittil er det funnet to pilspisser av flint som er over 9000 år gamle.

Bildet viser leder av gruppa på Sagene, arkeolog Svein Vadsvåg Nielsen fra fylkesmannen, som følger spent med i sollet til May Mari Malmer fra Oslo, mens Øystein Dahle fra Stavanger graver videre.

Tekst og foto: Anders A Engelskjønn

Juli 2013

Sommer er tid for friluftsliv, turer og camping. Vårt bilde denne måneden er fra campinglivets barndom.

Sykkel. ryggsekk og telt var det som skulle til. Ikke rart at telemarkskua i bakgrunnen ser undrende på dette innslaget i naturen.

Vi har ikke klart å finne ut hvem som er avbildet. men det er ikke usannsynlig at han er fra Myra. Vi er takknemlig for tips, hvis noen skulle gjenkjenne personen.

Juni 2013

Gammel skolepult

Bildet er tatt på Nesheim skole, hvor en av de gamle skolepultene fra Lona skole fortsatt er tatt vare på.

Snekker Torbjørn Flaten hadde laget alle pultene til Lona skole.

Her prøvesitter Malin Rønningen og Aileen Engelskjønn den gamle pulten

Mai 2013

Kirkebåt

Denne båten ble stilt til disposisjon for folk i Sageneområdet da de skulle til kirken. Bildet er tatt i forbindelse med en gravferd.

Bildet er en gave til historielaget  fra Erling Johannessen på Sagene

April 2013

Trankø i Lona skole.

Et gammelt råd går ut på å tran i alle årets måneder som har bokstaven " r"  i seg. Siden april er siste måned på denne siden av sommeren, minner vi om fortsatt å ta tran.

Under krigen kjøpte Helselaget inn en tønne tran, som ble tappet på flasker og delt ut til skolene i bygda.

Her i Lona skole får så hver elev tildelt sin tran i medbrakt skje.

Navnene på alle elevene finner du ved å klikke på bildet.

Bildet tilhører Jens Martin Dalen.

Mars 2013

Dyreskue i Brekka i 1907

Vi ser Edvard Fladen, Torbjørn Fladen og Lars Fladen. Bak står Osuld Ellefsen med stokken. Ved hans side en ukjent person, som noen mener er fra Bjornes.

Torbjørn Fladen lagde de doble skolepultene til Lona skole, som senere også ble benyttet i flere år på Nesheim skole.

Februar 2013

Gammelt bilde av Granestua, slik den opprinnelig så ut.

Hytta tilhører Idrettsklubben Grane. og ble bygget i 1947. De siste årene er det nedlagt et stort arbeide med tilbygg, og ikke minst opparbeidet et utstrakt løypenett til bruk både sommer og vinter.

Januar 2013

Flyfoto av gårdene på Ytre Longum.

Fotoet tilhører Historielagets fotosamling , og er tatt i 1951.